Experiències

Maria Rosa Márquez - DAN Granada Capital Sud
Mutualista des del 2009.

El meu fill va ser diagnosticat amb una dificultat al seu desenvolupament, però sense saber exactament què li passava. Gràcies a la Mútua, ens vam posar en mans de neuropediatres que ens van ajudar a descobrir el seu vertader problema.

Des d’aleshores, tots els dubtes sobre l’abast de la cobertura i els tràmits de factures del tractament ens queden resolts al moment.

“Amb què està més satisfeta?”

Amb la cobertura d’un percentatge de les proves diagnòstiques i de les teràpies diàries que rep el meu fill, que no estan cobertes per la sanitat pública.

Begoña Barahona - Directora oficina 8411 - Asunción (Sevilla)
Mutualista des del 1989.

La salut és una de les coses més importants, i no s’hi pot escatimar. L’atenció rebuda a la Mútua sempre ha estat bona i em dóna una tranquil·litat addicional saber que, si succeeix quelcom important, puc escollir a l’especialista i centre mèdic de la meva confiança sense restriccions de quadre mèdic.

A més, tinc cobertures addicionals que m’han vingut molt bé. Ja no m’espanten les ortodòncies dels meus fills!
“Amb què està més satisfeta?”

Amb la cobertura de proves i tractaments que no inclouen altres companyies.

Jordi Buil - Oficina 0861 - Cardenal Reig (Barcelona)
Mutualista des del 1978.

Afortunadament, mai ha estat necessari sol·licitar l’ajuda per situacions greus. Però vaig agrair tenir una porta a la que trucar quan el meu fill va necessitar una ortodòncia correctiva, donat que és un tractament llarg i costós, que la Mútua va fer curt i lleuger.

El servei que hem rebut ha estat immillorable, i pertànyer a la Mútua em dóna tranquil·litat, seguretat i el confort de sentir-me com a casa.

“Amb què està més satisfet?”

Per a mi, el més important és saber que, tot i que jo no li doni ús, cada euro que pago serveix per ajudar a un altre company.